minyak kelapa dara

Apa Kaitan Rambut Gugur Dan Minyak Kelapa Dara?

Rambut gugur boleh menjadi perkara yang merisaukan. Bayangkan rambut gugur setiap hari ibarat hujan turun mencurah-curah. Ia masih normal sekiranya 50 – 100 helai rambut gugur dalam sehari. Namun, sekiranya setiap kali seseorang itu menyikat rambut dan mendapati gumpalan rambut gugur berselerakan pada lantai, itu adalah tidak normal. Siapa yang tidak risau melihat ‘mahkota’ rambut gugur sebegitu sahaja?

 

Pastinya ramai yang mahu mengetahui cara untuk selesaikan masalah rambut gugur daripada terus berpanjangan. Memang terdapat banyak produk untuk merawat keguguran rambut di pasaran tetapi adakah produk tersebut sesuai dengan anda? Adakah ia selamat tanpa menggunakan bahan kimia berbahaya?

 

Sebab itulah penyelesaian rambut gugur dengan kaedah organik dan tradisional diyakini kerana ianya semulajadi dan tidak mendatangkan mudarat kepada pengguna. Salah satu petua mengurangkan rambut gugut adalah dengan menggunakan minyak kelapa dara.

 

Minyak kelapa dara amat bagus untuk kecantikan dan kesihatan. Rahsianya ada pada kandungan lemak tepu di dalam minyak kelapa dara. Ia kaya dengan bahan antioksidan yang dapat menghalang jangkitan bakteria dan kuman. Minyak kelapa dara juga tahan lama sehingga enam bulan tanpa rosak.

 

Minyak kelapa sangat popular di seluruh dunia dan disukai oleh pakar penjagaan rambut untuk merawat rambut gugur. Berikut adalah beberapa kelebihan minyak kelapa dara yang baik untuk menghalang masalah keguguran rambut.

 

Keistimewaan Minyak Kelapa Dara Untuk Rambut

  • Minyak kelapa dara kaya dengan mineral, vitamin dan karbohidrat yang dapat menyihatkan rambut.

 

  • Minyak kelapa dara mengandungi asid laurik dan asid lemak rantaian sederhana yang menguatkan rambut hingga ke akar serta membantu rambut tumbuh semula. Minyak kelapa dara boleh dijadikan minyak rambut untuk rambut yang cantik, lebat dan berkilat.

 

 

Apakah manfaat yang anda akan perolehi selepas menggunakan minyak kelapa dara?

 

Cara Penggunaan Minyak Kelapa Dara Untuk Menghalang Rambut Gugur.

Minyak kelapa dara sangat sesuai bagi mereka yang mahukan rambut yang cantik dan sihat. Kesan tindak balas yang sangat cepat boleh dialami terutama pada mereka yang mengalami masalah rambut gugur. Amalkan cara pemakaian seperti ini dengan kerap untuk mencapai hasil yang optimum. Pastikan minyak kelapa dara tersebut asli untuk kesan yang memuaskan.

  • Sapukan minyak kelapa dara pada kulit kepala dengan lembut & urut secara perlahan
  • Amalkan sebanyak dua kali sehari iaitu sekali pada waktu pagi dan sekali pada waktu malam.

 

Ramai pengguna menjadikan minyak kelapa dara pilihan utama untuk merawat masalah rambut gugur. Terpulang kepada jenis produk minyak kelapa dara yang anda ingini. Sekiranya anda sedang mencari minyak kelapa dara dengan harga yang berpatutan, anda boleh mencuba produk minyak kelapa dara ini.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *